על עסקים ואשראי לעסקים
עסקים בינוניים וקטנים הם צרכני אשראי יחסית מרכזיים במדינת ישראל ללא כל צל של ספק מסיבות רבות ומגוונות לצורך העניין. רבים וטובים מבעלי העסקים באזור יספרו שלהלוואות שלקחו, ישנה נטייה להיעלם מהר מאד מן הסתם, בזמן שסכומו של ההחזר החודשי, הכולל קרן וריבית, תמיד יורד מן החשבון, ללא יוצא מן הכלל. פעמים לא מעטות, אנשי עסקים, נתקלים בסירוב מן הבנק, בזמן שהם מבקש אשראי לעסקים, לטובת ניסיון לעבור תקופת משבר נוסף הפוקדת את העסק באותה עת או כאשר מעוניינים לשדרג את העסק ולהשקיע בו על מנת להרחיב את היקף הפעילות בהמשך הדרך. כאשר אין מקורות נוספים של מימון, הבנק יכול להחזיר את התשלומים לספקים ובדרך זו, להפוך את החשבון של אותו עסק למוגבל, חלילה. ניתן להסיק, שחוץ מבעל העסק, גם לבנק יש היכולת והכוח לנעול בתי עסק של הלקוחות שלו בצורה לא נעימה כלל וכלל.
הבנקים
ראוי להכניס עוד נתון למשוואה והוא, שהבנקים מקדמת דנא רתמו את המושג "הרמת מסך", והחלו לחייב את נוטלי ההלוואה – אשראי לעסקים, לחתום על ערבות אישית על ההתחייבויות העסקיות שלו לבנק. זה מביא לכך, שגם אם העסק עצמו כבר אינו קיים – שיהיה על בעליו להמשיך ולהחזיר חובות.
מענה מקצועי
לא תמיד האשמים הם הבנקים בהתנהלות לא טובה של עסקים ובאי יכולתם לפרוע התחייבויות. למעשה, רוב בעלי העסק לא שולטים בעגה הבנקאית ואינם טורחים בנוסף לברר את הטרמינולוגיה המקצועית הנזרקת לעברם, בזמן שהן יושבים עם מנהל העסקים הבנקאי. על מנת להעניק מענה מקצועי לעסקי אשראי לעסקים, הבנקים הקימו מחלקות עסקיות שבמיוחד מתמחות בתפירת עסקת אשראי המתאימה לצרכי הלקוח, זאת בכפוף לביטחונות אותם הלקוח יכול להעמיד. לעיתים קרובות ניתן להיתקל בפקידי בנק, שלמרות שתפקידם להעניק אשראי לעסקים, עדיין, שליטתם וידיעותיהם בעולם העסקי מצומצמות ביותר.
ובכל זאת
על אף כל האמור לעיל, בנקים עדיין מהווים גורם אמין לטובת מתן אשראי לעסקים והעמדתם של מקורות מימון לבתי עסק, שהם מקפצה טובה לפריחה וגדילה של עסקים.