מי שמחפש אחר אולם אירועים קטן צריך לזכור מספר כללי מפתח מרכזיים. הכלל הראשון הוא לבחור אולם רק לאחר ספירה סופית של כמות המוזמנים. אין דבר מצער יותר מאשר להזמין מקום באולם, לשריין תאריך ולגלות שמספר האורחים גבוה מהמצופה. באירועים כמו חתונה לדוגמא יש לתאם את כמות המוזמנים מול הורי החתן והכלה, לקחת בחשבון בני משפחה קרובים ורחוקים ולהבטיח מינימום של הפתעות ביום החגיגי.
כלל שני הוא לא להתרשם ממחיר נמוך. יש להפעיל מערכת שיקולים רחבה בעת בחירת אולם אירועים קטן ולהתייחס גם לעיצוב, לרמת האוכל, למיקום של האולם ולנגישות. מומלץ לוודא כי האולם מתאים לאופי האירוע ולגיל הממוצע של האורחים. אי אפשר לערוך אירוע משפחתי אליו מוזמנים אנשים מבוגרים בחוף הים או על צוק גבוה. יש לדאוג לחניה עבור האורחים, להתייעץ עם מפיקי אירועים בכל מקרה של התלבטות ולשאוב השראה מאירועים קודמים.
הופכים את החסרונות ליתרונות
כלל שלישי ולא פחות חשוב להפקת אירוע בתוך אולם קטן הוא להפוך את החסרונות. יש למצוא אולם אירועים קטן בו האורחים מקבלים את מלוא תשומת הלב. אפשר לעצב את האולם כך שקבלת הפנים תפנה לכיוון הרחבה, לסדר את שולחנות האוכל בצורה מסוימת ולא לשכוח לדאוג לבר האלכוהול או לדוכני המזון. אולם אירועים קטן דורש מחשבה מחוץ לקופסא ומי שיודע לעשות זאת גורף את כל הקופה.
אולם אירועים קטן צריך לגרום לבעלי האירוע להרגיש נינוחים ושלמים. כדאי לראות מספר אירועים שנערכים באולם לפני שמחליטים על סגנון עיצוב, לבקש המלצות מחברים או בני משפחה ולשמוע כמה שיותר חוות דעת. הקפדה על כללי המפתח הללו תאפשר בחירה באולם אירועים מושלם. בנוסף, היתרון של כללי המפתח הוא שהם מתאימים לכל סוגי האירועים.