מבחן ה- GMAT הינו מכתב שנוצר ושנכתב במדינת ארצות הברית והוא בעצם כמו הפסיכומטרי על פיו ממיינות האוניברסיטאות ברחבי תבל את הסטודנטים שמעוניינים ללמוד מנהל עסקים לתואר שני –MBA. בחוץ לארץ מבחן GMAT מהווה רק אחד מהתנאים לקבלה ללימודי תואר שני למנהל עסקים, ובנוסף אליו המועמדים מתבקשים להציג את הציונים אשר הוציאו במהלך לימודי התואר הראשון שלהם, להוכיח ניסיון תעסוקתי כל שהוא, לכתוב מספר חיבורים ברמה הנאותה וכן לעבור ראיון אישי בהצלחה. במדינת ישראל מי שמעוניין להתקבל לתואר שני במנהל עסקים נדרש להציג את ציוניו בתואר הראשון וכמובן לעבור את מבחן ה- GMAT. מבחן ה- GMAT הינו מבחן אדפטיבי, הוא כתוב כולו באנגלית והוא בנוי משלושה חלקים, להלן שלושת חלקיו – חלק ראשון – כתיבת חיבורים – בחלק זה צריך לכתוב שני חיבורים באנגלית, טיעון ונושא. הזמן המוקצב לכל חיבור הינו שלושים דקות. חלק שני – החלק הכמותי – מוקצבים שבעים וחמש דקות. חלק שלישי – החלק המילולי – לו מוקצבים גם שבעים וחמש דקות.
הכנה לgmat– מה היא כוללת בחובה?
הכנה לgmat כוללת שישה עשר מפגשים, כאשר כל מפגש מסתכם בארבע שעות בלבד. תכניות הלימוד מקנות למשתתפים בהכנה ידע תיאורטי, שיעורי עזר, תרגול אינטנסיבי ומפגשים אישיים לניתוח בעיות ייחודיות. כמה מוסדות לימוד ברחבי מדינת ישראל מקיימים קורסי הכנה לgmat. מהותם של הקורסים הללו להכין את המשתתפים לכל נושאי בחינת ה- GMAT– החלק המילולי, החלק הכמותי והחלק של החיבור.
השאיפה של קורס הכנה לgmat הינה להכין את המשתתפים בו למבחן הממוחשב תוך הקניית ידע ומיומנויות בחלקי המבחן השונים – בחלק הכמותי, המילולי והחיבור, כמו כן, להטמיע את הנלמד תוך כדי ליישם את החומר התיאורטי בתרגול אינטנסיבי באנגלית ובמתמטיקה תוך כדי ביצוע מגוון מבחני סימולציה ממוחשבים מחברות שונות.