אנו נוטים לחשוב לרוב, כי עורך דין מקרקעין מסייע בעיקר לאנשים אשר עוסקים ברכישה או מכירה של נדל"ן או מקרקעין. בכל מה שנוגע לשכירות של שטח או מבנה – יש נטייה לחשוב שאין שום צורך לערב עורך דין מקרקעין בסיפור. למרות זאת, אנו מגלים לא פעם שיש תביעות רבות שנוגעות דווקא לדיני השכירות וכמובן שגם במקרים הללו – רק עורך דין שמתמחה בתחום המקרקעין יוכל לסייע. מהם אם כן המקרים הנפוצים ביותר בתחום?
המקרים שבהם השכירות מסתבכת
ניתן לומר כי באופן כללי, יש שני גורמים מרכזיים שעלולים לגרום להסכם השכירות להיות בעייתי. הגורם הראשון הוא שוכר בעייתי. מדובר על אדם ששוכר את הנכס, ולא מקיים את חלקו. לא פעם אדם שהשכיר נכס נדרש לפנות אל עורך דין מקרקעין, וזאת משום שהשוכר לא משתלם את שכר הדירה בזמן, לא מוכן לשלם פיצויים בגין עיכוב או לחלופין עושה שימוש אסור בנכס, בניגוד לחוזה השכירות.
המצב השני שבו פונים אל עורך דין מקרקעין הוא כמובן כאשר המשכיר הוא בעייתי. זה מצב שבו המשכיר לעתים משנה את דמי השכירות בניגוד לנקבע בחוק, קובע תנאים דרקוניים לחוזה השכירות, מגיע לביקורי פתע שאינם הגיוניים, וכיו"ב. במקרים הללו, השוכר כמובן פונה אל עורך דין מקרקעין שיוכל לייצג אותו בתהליך.
ואיך מונעים מראש בעיות?
חשוב מאד לציין שניתן למנוע מראש מצבים כאלו, אם שני הצדדים פונים מראש אל עורך דין מקרקעין שיוכל לסייע להם בתהליך. עורך דין בתחום המקרקעין יוכל לנסח חוזה שיהיה מקובל על כל צד, וכמובן שכל צד רשאי לבחור לעצמו את עורך הדין שלו אשר ייצג את האינטרסים שלו – בפרט כאשר מדובר על שכירות של נכסים למטרות עסקיות ומסחריות.